Det finnes mange håroljingsmetoder. Tradisjonell håroljing og behandling med varm olje er de som er mest ettertraktet. Mange jenter sier at begge metodene er svært effektive. Hvilken kommer du til å velge?

Test hver av dem, men husk at du bør bestemme deg for den som vil være fordelaktig for ditt hår og din hodebunn.

hair-oiling

Tradisjonell håroljing

Håroljing er en intensiv behandling som stimulerer hårvekst, forbedrer hårets tilstand, regenererer skadet hår og lindrer hodebunnen. Det å finne en passende kosmetikkolje er ikke så lett, men en ting er sikkert: ikke bruk ferdiglagde oljeblandinger. Deres ingredienser er ikke nødvendigvis valgt i overensstemmelse med hårporøsiteten. Det er en mye bedre ide å matche et produkt til hårtypen din på egen hånd.

DRYPP, DRYPP… Hvilken mengde olje er passelig?

Det er ikke mulig å definere en nøyaktig mengde olje som bør påføres i håret. Kvantiteten er helt forskjellig for langt og tykt eller kort og fint hår. Du kan bruke fra noen dråper til et par spiseskjeer olje. Det er opp til deg. Når du oljer håret for første gang bør du påføre så lite som mulig. Du kan øke dosen de neste behandlingene.

TIKK-TAKK… Hvor lenge bør du la oljen være i?

Det er ingen bestemt regel her heller. Tiden som oljen bør være i håret ditt avhenger av hvor skadet det er, hvor raskt det absorberer vann og kosmetikk og hvorvidt det trenger intensiv reparasjon. Oljingstiden bør også tilpasses lengden og volumet til håret. 30 minutter bør være nok til kort hår, mens langt og tykt hår trenger flere timer. Noen jenter lar oljen være i håret hele natten og vasker håret om morgenen.

Hvilke produkter bør brukes for å vaske bort oljen?

Det avhenger av konsistensen til produktet. SLS-sjampoer eller gode balsamer er best for å vakse ut tykke og tunge produkter. Milde sjampoer kan brukes for å vaske bort oljete mister og lette konsistenser. Husk at jo mer olje du påfører, jo mer tid må du bruke på å vaske håret og jo mer sjampo kommer du til å bruke. Som alle vet gjør slike produkter hodebunnen tørr.

Varmoljebehandling for håret

Før du utfører behandling med varm olje må du velge det beste produktet. De mest passende oljene for denne typen hår- og hodebunnsbehandling er: jojoba, kokos, sesam, avokado. Du kan også berike virkningen med urter. Husk å velge urter som er gode for hårfargen din. Hvorfor er dette viktig? Noen urter kan mørkne eller lysne håret.

 • nesle, svart te, oppmalt kaffe, rosmarin og salvie fremhever den naturlige hårfargen;
 • kamomille, rabarbra, ringblomst og kløver er ideelt for blondiner;
 • hibiscus, rødkløver og kamomille er enestående for rødt hår;
 • rosmarin, persille, salvie, muskat og trollhassel lysner nyansen til håret ditt.

Visste du at:

Hvis du vil styrke håret ditt bør du bruke: kamomille, nesle, kjerringrokk, borre eller arnica. Ringblomst, kamomille, lavendel, tørkede roseblader og aloe vera gir fuktighet. Hvordan stimulere hårvekst? Bruk peppermynte, persille, kjerringrokk, salvie, kamomille, ingefær eller kanel. Du kan bruke mange flere stoffer innen håroljing. For eksempel: frukt, essensielle oljer eller indiske urter. Sjekk ut hvordan banan, avokado eller sitronsaft vil fungere på håret ditt. Prøv neemolje, roseolje, aloe verajuice, gulrotfrøolje, hvit leire.

Hvordan utføre hårbehandling med varm olje?

Forbered alle de nødvendige hjelpemidlene: dusjhette, håndkle, varmt vann og oljeblandingen. Bland tre spiseskjeer olje og en eller to teskjeer urter. Tilsett de andre ingrediensene du har valgt. En slik blanding kan lagres i så mye som seks måneder. Så tilsetter du en krukke med oljer i en skål med varmt vann for å varme skjønnhetsblandingen opp. Sørg for at vannet ikke er for varmt slik at du brenner hodebunnen, ørene eller hendene. To minutter er nok til å varme den opp.

Påfør oljen i hodebunnen. Masser hodebunnen mens du oljer for å øke blodsirkulasjonen, forsterke absorberingen av ingrediensene, styrke hårfolliklene og rett og slett slappe av. Masser hodebunnen i rundt fem minutter. Vær forsiktig: et for tykt lag kan være vanskelig å vaske ut; en for stor mengde kan gjøre hodebunnen fet.

Så tar du på en dusjhette. Planlegger du å utføre behandlinger med varm olje regelmessig, bør du kjøpe flere hetter; du bruker dem opp raskt på grunn av de varme oljene og fargende urter. For enda bedre resultater dynker du håndkleet i varmt vann og legger det på hodet. Varmen som produseres under håndkleet gjør at hårreparasjonsprosessen går raskere.

Etter mer eller mindre to timer tar du håndkleet av og vasker håret grundig. Under første hårvask bruker du svært varmt vann for å åpne porene i huden for at oljens ingredienser skal komme inn og absorberes enda mer effektivt. Du kan bruke sjampo to ganger, men husk at den ikke må inneholde uttørkende stoffer og vaskemidler. Bruk kaldt vann til å skylle håret til slutt, for å lukke porene og hårets skjellag. Føn eller la lufttørke.

Tradisjonell håroljing og behandling med varm olje – resultater

Du er ikke engang klar over hvor enestående resultater tradisjonell håroljing og behandling med varm olje gir. De påvirker både hår og hodebunn. Hva er fordelene ved behandlingen?

 • gjenoppbygger skadet hår, reparerer flisete tupper
 • gir nærende og aktive ingredienser, tillater riktig fuktighets- og keratinnivå i håret
 • gir glans, beskytter hårfargen og definerer den naturlige hårfargen
 • glatter ut, forhindrer krusete og statisk hår, temmer uregjerlig hår
 • beskytter mot UV-stråling og under varmestyling
 • korter ned fønetiden, får ut floker og gjør styling lettere
 • hjelper å bekjempe forskjellige hudsykdommer
 • stimulerer hårvekst, forhindrer hårtap, styrker hårfolliklene

Hvis du ønsker at håret ditt skal se slik ut, velger du håroljing. Hva venter du på?